66 Opnames in 6 weken….


Tussen 11 september en 23 oktober 2018 heeft Beyond The Labyrinth 66 opnames op Digitale platforms (o.a. Spotify, Google Play, Deezer, Apple Music en iTunes, Tidal) uitgebracht.

In 2008 was Beyond The Labyrinth 1 van de eerste Belgische bands die muziek op digitale manier afleverde via (o.a) iTunes en Napster.

De eerste BTL single op iTunes, "Time To Fly" kwam uit begin November 2008.

In 2011 kwam de band tot de conclusie dat de jaarlijkse vernieuwingskosten van het digitale contract groter waren dan de inkomsten, en werd de beslissing genomen om systematisch elke uitgave in te trekken die zichzelf niet terugverdiende.

Op het ogenblik dat "Ghost Melody" eind 2015 uitkwam, was het de single de enige digitale uitgaven van BTL op dat ogenblik : alle andere digitale uitgaves waren op dat ogenblik terug ingetrokken .

Toen "The Art Of Resilience" in 2017 uitkwam, kwam de vraag van de fans de muziek niet enkel op CD aan te bieden. De groep ging op zoek naar een andere digitale leverancier met eeuwigdurende licentie (en een beter beheer van auteursrechten) en vond een antwoord met www.emubands.com (*)


Op 11 september 2018 werd het "Signs" album (uit 2005) opnieuw uitgebracht inclusief bonus materiaal (in totaal 16 opnames).

Tussen dan en 23 October volgden achtereenvolgens "Castles in the Sand" (2008, 17 opnames inclusief bonusmateriaal ), "Chapter III-Stories" (2011, 20 opnames inclusief bonusmateriaal), "Virtual Collection" (9 opnames) en "Under Cover" (4 opnames)- een totaal van 66 opnames in 6 weken tijd.


"Virtual Collection" groepeert 9 liedjes van tussen 1997 en 2015 die nooit op full cd gestaan hebben, zoals “Wings”, “Healer”, “Shine”, Shades Of Blue”, "Ghost Melody” en andere.


“Under Cover” (**)  bevat 4 nogal obscure cover songs in typische Beyond The Labyrinth aanpak , waaronder de veelgeprezen versies van Pendragon's "Paintbox", een opname uit 2004, en de eigenzinnige bewerking van Noordkaap's “Ik Hou Van U” (opname uit 2012)

Zowel “Virtual Collection” and “Under Cover” werden enkel digitaal uitgebracht.


www.beyond-the-labyrinth.com

Beyond The Labyrinth op Spotify : https://open.spotify.com/artist/3hek3bMIJj9uNel9BQVeIV

Beyond The Labyrinth op iTunes/Apple Music : https://itunes.apple.com/be/artist/beyond-the-labyrinth/id293629513

Beyond The Labyrinth op Google Play : https://play.google.com/store/music/artist/Beyond_The_Labyrinth?id=Avsa37unlbbjwbmquiwkbgo6x2q

Beyond The Labyrinth op Tidal : https://listen.tidal.com/artist/7410546

Beyond The Labyrinth op Deezer : https://www.deezer.com/us/artist/3164251

Beyond The Labyrinth op Youtube : https://www.youtube.com/c/BeyondTheLabyrinth


(*) Zelf een digitaal album uitbrengen ? Gebruik code N4Z5W7FZ als je je registreert bij www.emubands.com zodat ze weten dat de referentie via Beyond The Labyrinth komt !

(**) Niet beschikbaar in de VS, Canada, Japan, India en Pakistan

This website makes use of cookies. Please see our privacy policy for details.

OK